Om oss PDF Skriv ut E-post
søndag 08. mai 2011 10:47

Skeiene Janitsjar

Høsten 1984 trommet Olav Oftedal sammen en gruppe eldre korpsmusikere for å lage et opplegg i forbindelse med Sandnes bys 125 års jubileum. Dette ble så vellykket at de fleste ønsket å fortsette å spille sammen, og dette ble opptakten til Skeiene Janitsjar. Bjørnulf Oftedal var organisatoren, han ble korpsets første dirigent.  Bjørnulf var aktiv med i korpset fram til høsten 2014.  Da ga han seg i en alder av nærmere 88 år.  På korpset høstkonsert oktober 2014 ble han takket for innsatsen og utnevnt til æresmedlem. Korpset har sitt faste tilholdssted nord i Langgata, i de gamle lokalene etter bl.a. Sandnes Musikkskole. Korpset teller i dag 24 medlemmer med en gjennomsnittsalder på ca 71 år. Skeiene Janitsjar må derfor regnes som et veterankorps i ordets rette betydning.

De aller fleste medlemmene har tidligere spilt i en lang årrekke i andre Sandnes-korps, særlig Sverre Sigurdson og Sandnes Musikkorps. Korpsets formål er å fremme interessen for god amatørmusikk, og i særlig grad ta vare på og spille eldre korpsmusikk knyttet til musikklivet i Sandnes og omegn. Videre skal det gi et tilbud til korpsmusikere som fortsatt ønsker å spille, men i et mer avslappet miljø etter å ha sluttet i andre korps. 9 av korpsets medlemmer er eller har vært dirigenter for andre korps. Harald Hansen overtok som dirigent i 1991, og ledet korpset i 18 år. Hans interesse har i alle år vært de lokale komponistene, og han har nok mye av æren for at vi har et så stort repertoar av slike melodier.

Fra august 2009 overtok Rasmus Reed som dirigent. For sitt arbeid med å presentere musikk av Sandneskomponister, fikk Skeiene Janitsjar tildelt Honnørprisen for 2009 fra Sandnes Sparebanks Musikkfond.

Senhøstes 2014 kom de første "jentene" med i korpset vårt.  Det  har hatt virkning både på miljøet og gjennomsnittsalderen i korpset.

Sist oppdatert mandag 06. april 2015 09:22
 

Nyheter - Vi spiller:

Så er det ny sesong.

Høstens konsert måtte
dessverre avlyses. Gråter

Vi er fremdeles med i "Grasrotandelen" - 
se eget menyvalg

Bannere

Banner
Banner